Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
  • Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije je za područje Primorsko-goranske županije uspostavio informacijski sustav prostornog uređenja (ISPU).

    Sustav se temelji na podacima koji su obrađeni u GIS bazama usvojenih prostornih, urbanističkih i detaljnih planova uređenja na području županije te podacima obrađenim u aktima prostornog uređenja i gradnje, koji se izdaju u Upravnom Odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ.

    Razvoj ISPU ima za cilj uključiti i ostale zainteresirane korisnike, a posebno jedinice lokalne samouprave, čime bi se postigao sinergijski učinak, a efekti spustili do krajnjih korisnika sustava. Informatičko povezivanje JLS na županijski informacijski sustav prostornog uređenja u dijelu koji se odnosi na prostorno-plansku dokumentaciju može se promatrati kao nadogradnja postojećih rješenja pojedine jedinice lokalne samouprave, ali i kao cjelovito rješenje za one JLS koje nemaju razvijene svoje sus...


    Proèitajte više
  • Javna ustanova Zavod je u utorak 2. svibnja 2017. godine zajedno sa svojim osnivačem Primorsko-goranskom županijom održala Otvorena vrata Zavoda za maturante, učenike završnih razreda Građevinske tehničke škole u Rijeci.

    Otvorena vrata Zavoda zamišljena su s ciljem upoznavanja učenika Građevinske škole s prostornim planiranjem općenito i sa značenjem prostornog planiranja u razvoju Primorsko-goranske županije. Važan cilj Otvorenih Vrata Zavoda je i usmjeravanje učenika na daljnje školovanje na području prostornog planiranja i srodnim područjima.

    Otvorena vrata Zavoda održavaju se već treću godinu za redom. Prve dvije godine su bile iznimno posjećene te se pokazale vrlo korisne kako za učenike tako i za profesore. Isto se ponovilo uspješno i treći puta, pri čemu su profesori i učenici su sa zanimanjem pratili prezentacije i upoznali se s djelatnosti Zavod...


    Proèitajte više