Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
  • MIPRO ISPUMIPRO je najveći hrvatski i međunarodni visokotehnološki skup posvećen informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, elektronici i mikroelektronici u ovom dijelu Europe. Održava se po 40-ti put.

    Ove je godine od 22-26 svibnja u Opatiji,okupio tisuću sudionika iz Hrvatske, Europe i svijeta, a zaprimljeno je više od 350 radova od autora iz 30 zemalja. Zavod je na izložbi predstavio uspostavljeni Informacijski sustav prostornog uređenja Primorsko-goranske županije. Na posteru su prikazani sastavni dijelovi sustava, korisnici i sudionici te brojčani podaci implementirani u sustavu.

    Na izložbi su predstavljeni radovi od 17 izlagača: Končar elektroindustrija Zagreb, Grad Rijeka, Institut Ruđer Bošković Zagreb, Tehnički fakultet Rijeka, Sveučilište u Zagrebu (FER Zagreb i FOI Varaždin) i drugi...


    Proèitajte više
  • Konferenciji je prisustvovalo oko 160 predstavnika javnih tijela s nacionalne, regionalne i lokalne razine, predstavnika civilnog društva, inženjera, izvođača i akademske zajednice, gostiju iz Europske komisije i predstavnika srodnih projekata na razini EU.

    FosterREG je projekt financiran iz EU fondova koji se provodi u tri zemlje: Nizozemskoj, Hrvatskoj i Španjolskoj. Cilj projekta je ojačati sposobnost djelatnika u javnim upravama da prilikom planiranja, financiranja i provođenja obnove urbanih cjelina, u projekte integriraju i mjere energetske učinkovitosti.

    Prezentacije s konferencije dostupne su na web stranici http://www.sdewes.org/fosterreg.php


    Proèitajte više