Novosti

28. 5. 2019.

ODRŽANA 13. ZNANSTVENA KONFERENCIJA "CHALLENGES OF EUROPE: GROWTH, COMPETITIVENESS, INNOVATION AND WELL-BEING"

Na Bolu na Braču od 22 – 24. svibnja 2019. godine održana je 13. znanstvena konferencija „Challenges of Europe: Growth, Competitiveness, Innovation and Well-being“, najstariji, najveći i najznačajniji znanstveni skup ekonomista u Republici Hrvatskoj, ali i Europi i svijetu u 2019. godini.

Konferenciju je organizirao Ekonomski fakultet u Splitu u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH.

Ključna predavanja održala su dva dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, ujedno i profesori na Harvardskom Sveučilištu: prof. Eric Maskin i prof. Oliver Hart. Pored njih predavali su brojni drugi renomirani svjetski ekonomisti – prof. Olivier Blanchard, predsjednik Američke asocijacije ekonomista; prof. Edward Glaeser, vodeći svjetski stručnjak po pitanju urbanih tema; zatim prof. Koen Pauwels, glavna ekonomistica Europske investicijske banke dr.sc. Debora Revoltella; te glavni ekonomist Europske banke za rekonstrukciju i obnovu prof. Sergei Guriev.

Pored plenarnih sesija održan je iznimno velik broj izlaganja od strane raznih stručnjaka i znanstvenih istraživača. Djelatnica Zavoda za prostorno uređenje PGŽ u suradnji s kolegama iz Ekonomskog instituta iz Zagreba održala je izlaganje pod nazivom: Capturing and measuring land use changes? Case of Primorje- Gorski kotar county, a u sklopu sesije pod nazivom: Progress in spatial, urban and regional development – Case of Croatia.

Više o konferenciji: https://conference.efst.hr/