Novosti

15. 9. 2022.

Komemoracija u spomen na pokojnog profesora Mladena Črnjara

U petak, 16. rujna 2022. godine u 11.00 sati na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji (dvorana B2 u novoj zgradi Fakulteta, Ika, Primorska 46, p.p. 97)  u organizaciji Primorsko-goranske županije, Zavoda za prostorno uređenje PGŽ i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održat će se komemoracija u spomen na pokojnog profesora Mladena Črnjara, bivšeg ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje PGŽ i bivšeg redovitog profesora na Sveučilištu u Rijeci.

Profesor Črnjar preminuo je 18. kolovoza 2022. u 75. godini života. Više od  tri desetljeća vodio je Zavod i to: od 1985. do 1993. godine u Općini Rijeka, a nakon osamostaljenja RH od 1993. do 2016. godine u PGŽ, odnosno do umirovljenja. Cijeli svoj radni vijek i kao stručnjak i kao znanstvenik posvetio je razvoju našega kraja i šire, povezujući znanstvenu zajednicu, područnu i lokalnu samoupravu te gospodarstvenike. 

Ponosni smo njegovom ostavštinom. Zavod će nastaviti prosperirati na njegovom radu, njegovim idejama i vrijednostima koje je usadio u sve nas. 

Na komemoraciji će se obratiti predstavnici Primorsko-goranske županije, Zavoda za prostorno uređenje PGŽ, Sveučilišta u Rijeci, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Ekonomskog fakulteta u Rijeci te Automotodroma Grobnik.