Novosti

18. 10. 2021.

NOVA APLIKACIJA „PRATIPLAN – PREGLEDNIK PLANOVA U IZRADI I NA JAVNOJ RASPRAVI“

Geoportal Primorsko-goranske županije od nedavno je obogaćen novom aplikacijom za pregledavanje prostornih planova koji su u fazi izrade. Aplikacija  ima mogućnost predbilježbe na dobivanje ažurnih informacija za izabrani grad ili općinu. 

Cilj uspostavljenog sustava je da se zainteresiranoj javnosti na jednostavan i transparentan način omogući dobivanje informacija o početku izrade novog odnosno izmjene postojećeg prostornog plana kao i informacije o javnim raspravama, a osnovom čega se mogu aktivnije uključiti u oblikovanju prostora.

Preglednik PratiPlan grafički prikazuje obuhvate planova te ih dinamički mijenja ovisno o trenutnom statusu javne rasprave koji može biti: 

  • javna rasprava nije najavljena / u tijeku / završena,
  • javna rasprava je u najavi,
  • javna rasprava je u tijeku,
  • javna rasprava je završena. 

Klikom na područje obuhvata plana dobivaju se poveznice na odluke  objavljene u službenim glasilima i detaljnije informacije o javnoj raspravi (poveznice na Obavijest ili na Izvješće o javnoj raspravi, datumi početka i završetka javne rasprave te datum izlaganja plana).

Preglednik PratiPlan ima mogućnost predbilježbe na dobivanje informacija putem e-maila za odabrane gradove i općine na području Primorsko-goranske županije. Korisnik daje svoju e-mail adresu putem koje dobije prvi mail sa statusima svih planova na području odabranih općina ili gradova. Naknadni mailovi dolaze kada se promijeni neka informacija o planu. U svakom mailu postoji mogućnost odjave za pojedini ili za više planova.

Aplikacija je razvijena u suradnji s tvrtkom GDi. Podatke redovno održava Zavod za prostorno uređenje PGŽ.