Novosti

16. 10. 2020.

ODRŽANA ONLINE PREZENTACIJA PROJEKTA „RAZVOJ ODRŽIVOG TURIZMA U PGŽ“: METODOLOŠKI OKVIR PROCJENE PRIHVATNOG KAPACITETA PROSTORA

Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije i Institut za turizam iz Zagreba izradili su elaborat pod nazivom Razvoj održivog turizma u PGŽ: Metodološki okvir procjene prihvatnog kapaciteta prostora. 

Dana 16. listopada 2020. godine održana je online prezentacija projekta dionicima s područja Crikveničko-vinodolske rivijere.

Turizam kao aktivnost neodvojiva je od prostora/destinacije te pretpostavlja upravljanje korištenjem javnih dobara, posebice prostorom s njegovim kulturnim i fizičkim identitetom. Prihvatni kapacitet turizma nameće se kao pretpostavka održivosti i kao temelj ostvarenja suradničke destinacije. Važnost razmatranja turističkog kapaciteta i njegov izniman značaj za prostor prepoznat je u Zavodu za prostorno uređenje PGŽ. 

Online prezentaciju otvorio je uvodnim govorom ravnatelj Zavoda gosp. Adam Butigan, dok su prezenteri Studije bili članovi radnog tima na izradi projekta: dr.sc. Neven Ivandić i mr.sc. Neda Telišman Košuta iz Instituta za turizam Zagreb te Vedrana Petrović, Sanja Turk i Vedran Radić iz Zavoda za prostorno uređenje PGŽ.