Novosti

4. 5. 2022.

PREZENTACIJA „POVEZIVANJE JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE NA INFORMACIJSKI SUSTAV PROSTORNOG UREĐENJA PGŽ“

JU Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije je početkom 2017. godine omogućio jedinicama lokalne samouprave korištenje Informacijskog sustava prostornog uređenja Primorsko-goranske županije.

Sustav se kontinuirano održava i ažurira novim podacima, a svake godine se nadograđuje novim rješenjima kojima se nastoji olakšati rad lokalnoj samoupravi i prostorno uređenje približiti javnosti. Sustav aktivno koristi više od 140 registriranih korisnika jedinica lokalne samouprave.

O svim promjenama sustava redovito se informiraju jedinice lokalne samouprave , te su tijekom svibnja i lipnja 2022. godine predviđene prezentacije jedinicama lokalne samouprave koje su korisnici sustava.

4. svibnja održana je prezentacija za prve dvije grupe  gradova i općina (8 JLS). 

Okupljene je pozdravio ravnatelj Adam Butigan i istaknuo kako se ovim projektom svim gradovima i općinama omogućava korištenje službenih podataka iz područja prostornog uređenja koje Zavod redovito ažurira i obrađuje. 

Potom su djelatnici Službe za informacijski sustav prezentirali aplikativno rješenje PratiPlan izrađeno 2021. koje omogućuje informiranje javnosti o tijeku izrade prostornih planova i praćenje javnih rasprava. Prezentirana je i priprema za implementaciju sadržaja Registra prostornih planova koje JLS mogu ugraditi na svoje službene stranice. 

Prezentacije za preostale gradove i općine nastaviti će se tijekom svibnja i lipnja. 

Pogledaj prezentaciju >>