Novosti

27. 6. 2024.

PRVI SASTANAK INTERREG IT-HR PROJEKTA CRESCO ADRIA

Prvi (kick-off) sastanak Interreg IT-HR projekta CRESCO Adria – Klimatski otporno planiranje obalnog područja Jadrana, održan je u srijedu 26. lipnja 2024. godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. 

Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije (Zavod) u projektu kojem je cilj unaprijediti kapacitete urbanih obalnih područja i zajednica za odgovor na klimatske promjene sudjeluje kao partner. Projektom će se definirati neke od pretpostavki za prilagodbu na klimatske promjene u procesu prostornog planiranja, izraditi će se visokoobrazovni kurikulum za klimatsku tranziciju te planovi prilagodbe na klimatske promjene za odabrane lokalne zajednice u obalnom području Jadrana. U Primorsko-goranskoj županiji Plan adaptacije izradit će se za Grad Crikvenicu. Projekt se sastoji od ukupno tri radna paketa, a provodi na teritoriju dvije regije s Hrvatske i dvije s Talijanske strane.

Uz Zavod i Ekonomski fakultet iz Rijeke koji je vodeći partner, u projektu sudjeluju još tri partnera iz Hrvatske i dva iz Italije. Projekt će trajati 30 mjeseci, od 1. travnja 2024. godine do 30. rujna 2026. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.928.010,59 € uz stopu sufinanciranja od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 80 %.