Novosti

5. 4. 2019.

MEDALJA ZA KONCEPTUALNI PODUHVAT

Djelatnice Zavoda Vana Rodin Kružić i Sanja Turk dobitnice su nagrade Hrvatske komore arhitekata za izložbeni projekt Kako čitati prostorni plan!

"Izložba održana deset dana u javnom prostoru ocjenjuje se doprinosom povećanju svjesnosti društva i lokalne zajednice o potrebi planiranog i pristojnog ponašanja u prostoru. Ideja izložbe pokazuje visoku razinu socijalne, stručne i društvene odgovornosti za identitet hrvatskog prostora i hrvatske kulture.

Kako čitati prostorni plan dobro je osmišljen i krajnje opravdan konceptualni poduhvat jer je naobrazba svih građana u području izrade prostorno-planske dokumentacije i urbanističko-arhitektonske struke jamstvo boljeg razumijevanja i skrbi za prostor kao zajedničkog i općeg nacionalnog dobra, koji je potrošiv i neobnovljiv.

Izložbeni poduhvat ocjenjuje se jasnim konceptualnim refleksom struke na izazove vremena s ciljem reafirmacije urbanističke i prostorno-planerske struke. Stoga se izložbenom projektu Kako čitati prostorni plan, autorica Sanje Turk i Vane Rodin Kružić, dodjeljuje medalja za konceptualni poduhvat za 2018. godinu."

Više o dodjeli nagrada na stranicama 24 sata