Novosti

23. 9. 2019.

NAJAVA KONFERENCIJE "DAN PROSTORNOG PLANIRANJA"

Konferencija "Dan prostornog planiranja" održat će se 8.11.2019. u konferencijskoj dvorani Grand hotela Bonavia u Rijeci.NAJAVA KONFERENCIJE DAN PROSTORNOG PLANIRANJA O KONFERENCIJI:
Svjetski dan prostornog planiranja (World Town Planning Day) pokrenuo je 1949. godine prof. Carlos Maria della Paolera sa Sveučilišta u Buenos Airesu kako bi unaprijedio javni i stručni interes za planiranje, u zemlji i u inozemstvu. Od tada se Svjetski dan prostornog planiranja obilježava 8. studenoga, u 30 zemalja na četiri kontinenta. Svake godine planeri širom svijeta sudjeluju toga dana u aktivnostima, nastojeći podignuti svijest o važnosti planiranja u svojim zajednicama, u profesionalnim krugovima i u široj javnosti.

Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije smatra da struka prostornog planiranja nije dovoljno prepoznata u javnosti. Među ostalim, prostornim planiranjem bavi se sve manje stručnjaka, i u takvom se ozračju prostor nedovoljno sustavno promišlja.

Obilježavanjem Svjetskog dana prostornog planiranja, JU Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije želi potaknuti na promišljanje o prostoru te ojačati svijest o važnosti prostornog planiranja. Stoga na taj dan, 8. studenoga 2019. godine, organizira jednodnevnu konferenciju.

KOME JE NAMIJENJENA KONFERENCIJA:
Konferencija je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije.

Detaljan program konferencije.