Novosti

27. 9. 2018.

PREDAVANJE UČENICIMA GRAĐEVINSKO-TEHNIČKE ŠKOLE

U obilježavanje 25-godišnjice konstituiranja Primorsko-goranske županije Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje uključila se održavanjem niza edukativnih događanja.

Kako je temeljna zadaća Zavoda planiranje i briga o prostoru Županije tako je ideja senzibilizirati javnost za djelatnost prostornog planiranja, ove godine u formi ciljane edukacije o prostornom planiranju.

U četvrtak, 27. rujna 2018. godine, s početkom u 13:15 sati u prostorima Građevinsko-tehničke škole u Rijeci djelatnici Zavoda će održati predavanje za učenike. 

Stručnjaci prostornog planiranja iz Zavoda objasniti će učenicima što je prostorno planiranje, zašto je bitan prostorni plan, zašto se na nekim prostorima ne bi trebalo graditi, što se može dogoditi ako se ne planira (ili se loše planira) i konačno što ako se ne gradi po planu. 

Predavanje će ujedno biti i prilika da se najavi iduće događanje u organizaciji Zavoda u sklopu edukacije, a to je izložba „Kako čitati prostorni plan“, koja će biti postavljena na izložbenim panoima na središnjem dijelu riječkog Korza u razdoblju od 3. do 12. listopada 2018. godine. Izložbom će se građanima na zanimljiv način prikazati kako se planira prostor te prikazati sustav prostornog uređenja.

Više o događanju pročitajte na stranici Primorsko-goranske županije >>