Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Grada Cresa Kristijana Jurjaka, o provedbi projekta govorili su ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije Adam Butigan i direktor Regionalne energetske agencije Kvarner Darko Jardas.

  Tehničke specifikacije projekta okupljenima je prezentirao Andro Bučan s Energetskog instituta Hrvoje Požar, a 3D simulaciju projekta sunčane elektrane prezentirala je Mirjana Mamić iz Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije.

  Lokacija ove sunčane elektrane definirana je Prostornim planom Primorsko-goranske županije, a priprema dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole započela je u srpnju 2014. godine. Solarna elektrana imat će snagu od 6,5 MW i prostirat će se na 17,3 hektara. Planirani zahvat nalazi se unutar područja ekološke mreže. Rješenjem Ministarstva zaštite prirode i okoliša iz 2015.godine za ovaj zahvat nije bilo potrebno provesti postupak procjene utjecaja zahvata na okoliš, ali je propisana obve...


  Pročitajte više

  Foto galerija

 • Organizator skupa je Grad Rijeka – Zavod za informatičku djelatnost i hrvatska ICT udruga MIPRO, a cilj mu je promicanje sveobuhvatne primjene digitalnih tehnologija kao ključnog elementa koji omogućuje društveni i ekonomski razvoj.

  Stručnjaci iz područja gospodarstva, uprave, obrazovanja i znanosti održali su ukupno jedanaest tematskih predavanja, a na kraju skupa uslijedila je i rasprava o prezentiranim temama.

                                        

  Dado Jakupović iz Zavoda za prostorno uređenje predstavio je Informacijski sustav prostornog uređenja Primorsko-g...


  Pročitajte više