Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • Dana 28. studenoga 2018. godine s početkom u 9,00 sati održati će se 6. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“.

  Obavijest o održavanju 6. sjednice Upravnog vijeća Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“ >>


  Pročitajte više
 • Prvi dan bio je posvećen temama od zajedničkog interesa za županijske zavode, a održana je  i radionica na temu rezultata EU projekta SUPREME.

  Drugi dan održana je Konferencija „Pod pritiskom“ s temom implementacije smjernica za valorizaciju, zaštitu i uređenje kulturnih dobara u odredbe prostornih planova. Održano je niz predavanja,  a od strane inozemnih stručnjaka prezentirani su iskustva Španjolske, Poljske, Italije i Kotora vezano za planove upravljanja kulturnim dobrima. Izlagači su bili i hrvatski eminentni stručnjaci koji se bave zaštitom kulturnih dobara, te prostornim planiranjem.

  Tema Konferencije bila je od interesa za sve zavode  jadranskih županija, obzirom da je većina proglašenih lokaliteta svjetske kulturne i prirodne  baštine u RH smještena u jadranskim županijama.


  Pročitajte više
 • U sklopu poziva europskim otocima za iskazivanje interesa za stručnu i tehničku podršku za planiranje, pripremu i/ili unapređenje energetske tranzicije, a što ga provode Tajništvo za otoke i Europska komisija, u konkurenciji od dvije tisuće europskih otoka odabran je cresko - lošinjski arhipelag za provedbu pilot projekta energetske tranzicije. Treba istaknuti da se radi o jednom od prva tri takva projekta u Europskoj uniji. Cilj je projekta da cresko-lošinjski arhipelag uspješno prođe energetsku tranziciju i počne koristiti energiju iz obnovljivih izvora.

  Odabir je zasigurno rezultat podrške Primorsko goranske županije, te pripremi projekta izgradnje Sunčane elektrane Orlec Trinket istok na otoku Cresu od strane Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“ i suradnji s Ustanovom „Regionalna energetska agencija Kvarner“.

  Novi list: Pobijedili konkurenciju od dvije tisuće EU o...


  Pročitajte više