Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • Kako je temeljna zadaća Zavoda planiranje i briga o prostoru Županije tako je ideja senzibilizirati javnost za djelatnost prostornog planiranja, ove godine u formi ciljane edukacije o prostornom planiranju.

  U četvrtak, 27. rujna 2018. godine, s početkom u 13:15 sati u prostorima Građevinsko-tehničke škole u Rijeci djelatnici Zavoda će održati predavanje za učenike. 

  Stručnjaci prostornog planiranja iz Zavoda objasniti će učenicima što je prostorno planiranje, zašto je bitan prostorni plan, zašto se na nekim prostorima ne bi trebalo graditi, što se može dogoditi ako se ne planira (ili se loše planira) i konačno što ako se ne gradi po planu. 

  Predavanje će ujedno biti i prilika da se najavi iduće događanje u organizaciji Zavoda u sklopu edukacije, a to je izložba „Kako čitati prostorni plan“, koja će biti postavljena na izložbenim panoima na središnjem dijelu riječkog Korza u razdoblju od 3. d...


  Pročitajte više
 • Od 18. do 23. rujna u Selcu pored Crikvenice održan je Godišnji kongres Europskog udruženja studenata geografije (EGEA) na temu Realize rural („Shvati i ostvari ruralno“).

  Tematske cjeline i aktivnosti sudionika na kongresu za cilj su imale razmotriti razvojne probleme i kvalitetu života u ruralnim područjima Hrvatske i Europe. 

  Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije predstavio je projekt sunčane elektrane Orlec-Trinket na otoku Cresu, kao jedne od mjera poticanja zelene ekonomije i energetske održivosti ruralnog prostora.


  Pročitajte više