Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • 21. 7. 2023.

  NAJAVA 13. SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA

  Dana 25. srpnja 2023. godine održat će se 13. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“.

 • 7. 7. 2023.

  Državna cesta (istočna) na otoku Krku

  7. srpnja 2023. godine   u gradskoj vijećnici Grada Krka održan je sastanak načelnika i gradonačelnika općina i Grada Krka s ministrom mora, prometa i infrastrukture, Olegom Butkovićem, a  kojem su prisustvovali i predstavnici Hrvatskih cesta te predstavnici JU Zavoda za prostorno uređenje PGŽ.

  Održana je prezentacija idejnog rješenja planirane ceste koja će prolaziti istočnom stranom otoka Krka, od skretanja za Čižiće kod Omišlja do raskrižja iznad Punta, gdje se sada spajaju državna cesta i županijska cesta iz pravca Vrbnika. 

  Izradi prezentiranog idejnog rješenja prethodile su višegodišnje aktivnosti, a u kojima je sudjelovao i Zavod. Naime, 2022.g. Zavod je izradio Stručnu podlogu kojom je detaljno analiziran širi obuhvat budućeg koridora prometnice te su, u cilju čim kvalitetnijeg uklapanja prometnice u prostor, prepoznata vrijedna prirodna područja kao i područja vrijedne kulturne baštine s prijedlozima za kvalitetnije uklapanje buduće ceste u mrežu lokalnih prometnica. 

  Na temelju izrađene stručne podloge razrađeno je idejno rješenje za planiranu prometnicu, a slijedi izrada izmjena prostornih planova jedinica lokalne samouprave u kojima će se planirati koridor buduće prometnice.


  Novi list: Proèitajte više

 • Dana 6. srpnja 2023. godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci održana je  prezentacija o primjeni rezultata projekta „Primijenjena istraživanja klizišta za razvoj mjera ublažavanja i prevencije rizika“ (PRI-MJER) u Primorsko-goranskoj županiji koju su organizirali Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a prisustvovali su i djelatnici Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije kao dionika u projektu.

  U okviru projekta PRI-MJER provodila se diseminacija znanja o klizanju tla i klizištima, novim rezultatima suvremenih istraživanja o podložnosti na klizanje i inventaru klizišta kao i metodologiji njihove izrade, te su se dionici u projektu informirali o mogućoj primjeni navedenih rezultata istraživanja. Kroz projekt je istraživano područje cijele Hrvatske, a u detaljnijim razmatranjima područja tri županije odabrane temeljem specifičnih karakteristika tla uobičajenih u RH, među kojima...


  Proèitajte više