Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • 17. 5. 2024.

  NAJAVA 23. SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA

  Dana 20. svibnja 2024. godine održat će se 23. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“ elektroničkim putem.

 • Domaćin ovog susreta bio je Zavod za prostorno uređenje  Dubrovačko-neretvanske županije koji je ujedno time obilježio 30 godina rada ovog Zavoda.

  Susretu su uz predstavnike jadranskih zavoda prisustvovali i predstavnici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Skupu se uvodno obratio Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije i Bojan Linardić, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj RH, te Marina Oreb, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

  Potom je predstavljen projekt i knjiga „Baština kao pokretač razvoja – Dubrovački izazovi“. U nastavku susreta vođena je rasprava o temama/problemima koji su zajednički jadranskim županijama. 


  Proèitajte više
 • 8. 5. 2024.

  KONFERENCIJA O PROSTORNOM PLANIRANJU MORSKOG PODRUČJA RH

  Dana 8. svibnja 2024. godine održana je u Dubrovniku konferencija o prostornom planiranju morskog područja RH (Maritime Spatial Planning - MSP) u organizaciji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

  Konferencija je okupila domaće i strane stručnjake iz redova međuresorne radne skupine za provedbu MSP direktive, predstavnike državnih i znanstvenih institucija, nadležnih tijela za MSP iz Italije, Crne Gore i Njemačke te EU MSP platforme u cilju razrade i provedbe pojedinih tema iz Direktive 2014/89/EU o uspostavi okvira za prostorno planiranje morskog područja Europskog parlamenta i Vijeća od 23. srpnja 2014. (MSP direktiva).

  U okviru konferencije pobliže su obrađene teme o MSP platformi EU, procesu izrade stručno-analitičke podloge za Prostorni plan isključivog gospodarskog pojasa RH u Jadranskom moru, kartiranju morskih područja i planiranju pomorskog prometa u Isključivom gospodarskom pojasu. Velik dio predavanja bio je posvećen zaštiti morskog okoliša i inovativnim rješenjima za zbrinjavanje otpada u moru, istraživanju i eksploataciji ugljikovodika u Jadranskom moru i održivom ribarstvu, a u završnom dijelu je održana panel diskusija.

  Sudionici konferencije up...


  Proèitajte više