Novosti

 • Konferenciju je organizirao Ekonomski fakultet u Splitu u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH.

  Ključna predavanja održala su dva dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, ujedno i profesori na Harvardskom Sveučilištu: prof. Eric Maskin i prof. Oliver Hart. Pored njih predavali su brojni drugi renomirani svjetski ekonomisti – prof. Olivier Blanchard, predsjednik Američke asocijacije ekonomista; prof. Edward Glaeser, vodeći svjetski stručnjak po pitanju urbanih tema; zatim prof. Koen Pauwels, glavna ekonomistica Europske investicijske banke dr.sc. Debora Revoltella; te glavni ekonomist Europske banke za rekonstrukciju i obnovu prof. Sergei Guriev.

  Pored plenarnih sesija održan je iznimno velik broj izlaganja od strane raznih stručnjaka i znanstvenih istraživača. Djelatnic...


  Pročitajte više

  Foto galerija

 • Dana 28. svibnja 2019. godines početkom u 10,00 sati održati će se 9. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove "Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije".

  Obavijest o održavanju 9. sjednice Upravnog vijeća Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“>>


  Pročitajte više
 • MIPRO 2019

  42. međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku MIPRO 2019 održava se tradicionalno u Opatiji, Grand hotel Adriatic, od 20. do 24. svibnja 2019.

  Zavod za prostorno uređenje PGŽ sudjeluje na izložbi opreme, usluga i gotovih tehničko-tehnoloških rješenja. „Informacijski sustav prostornog uređenja Primorsko-goranske županije“ prezentira se putem video prezentacije, plakata i brošure, a naglasak je na primjeni kroz aplikacije „Urbanistička identifikacija“ i „Geoportal“.

                                 ...


  Pročitajte više
 • 16. 5. 2019.

  ODRŽANA 5. OTVORENA VRATA ZAVODA

  Povodom sad već tradicionalnih Otvorenih vrata Zavoda učenicima trećih razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije, Gimnazije Andrije Mohorovičić i učenicima Građevinske tehničke škole u Rijeci predstavilo se prostorno planiranje. 

  Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ izv.prof.dr.sc. Koraljka Vahtar-Jurković i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ Adam Butigan predstavili su učenicima djelatnosti iz područja prostornog uređenja a koje su u nadležnosti Županije. Predavanjem održanom za učenike osvrnulo se na važnost prostornog uređenja.

  Cilj predavanja i Otvorenih vrata Zavoda je educirati učenike koje za svrhu ima stvoriti buduće aktere u području prostornog uređenja. Bez planiranja općenito, pa tako i prostornog planiranja ne postoji jasna vizija napretka. Edukacijom srednjoškolaca o sustavima planiranja željelo se ukazati na važnost planskog promišljanja i kako nedostatkom istoga izostaje razvoj. Kvalitetnim prostornim planovima daju se uvjeti pod kojima se određene vrste građevina mogu graditi, ali se također daju i uvjeti pod kojim se neki prostor štiti od opterećenja i negativnih utjecaja. 

  Učenici su izvrsno reagirali na postavlje...


  Pročitajte više

  Foto galerija

 • Riječki se Zeleni tjedan ove godine održao od 13. do 17. svibnja 2019. godine u sklopu manifestacije EU Green Week koju provodi Europska komisija s ciljem istraživanja načina na koje Europska unija može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad kroz osvještavanje važnosti zelene infrastrukture, važnosti pravilnog gospodarenja otpadom i recikliranja, uključivanje zajednice u sve aspekte očuvanja okoliša i očuvanje bioraznolikosti flore i faune.
  Kao centralni događaj Zelenog tjedna osmišljena je serija predavanja, a koje su održane 14. svibnja na kojem je između ostalih sudjelovao i Zavod prezentacijom „Regionalno planiranje i zelena infrastruktura“. Prezentacijom su se prikazale mogućnosti i prilike planiranja zelene infrastrukture kroz različite razine prostornih planova.

  Više o Riječkom Zelenom tjednu https://www.rijeka.hr/rijecki-zeleni-tjedan-odrza...


  Pročitajte više
 • U okviru Programa praćenja kakvoće mora za kupanje na plažama u Republici Hrvatskoj, 9. i 10. svibnja 2019. godine održan je na Mljetu XXV. radni sastanak županijskih zavoda za javno zdravstvo, županijskih upravnih odjela i zavoda nadležnih za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalno gospodarstvo, održivi razvoj i pomorstvo jadranskog područja. Radnom sastanku prisustvovali su i djelatnici našeg Zavoda koji izrađuju GIS bazu plaža i sudjeluju u izradi profila mora za kupanje na području Primorsko-goranske županije. Na radnom sastanku predstavnici svih jadranskih županija iznijeli su rezultate ispitivanja kakvoće mora na plažama u svojim županijama, a također su predstavljeni i neki novi projekti od interesa za priobalne županije.

  Više o kakvoći mora za kupanje: http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca


  Pročitajte više