Novosti

 • Preglednik omogućuje pregledavanje, pretraživanje (po statusu, lovoovlašteniku i nazivu), identifikaciju na karti, mjerenje i ispis grafičkog prikaza državnih i zajedničkih lovišta u PGŽ. Podaci su u nadležnosti Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ.

  Ovo je treći web gis preglednik razvijen u sklopu geoportala PGŽ.

  Preglednik lovišta >>


  Pročitajte više
 • Središnje teme konferencije bile su: povijest i koncept održivog razvoja, javne politike za održivi razvoj na međunarodnoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, glavni uspjesi i izazovi u postizanju globalnih ciljeva održivog razvoja, primjeri dobre prakse održivog razvoja lokalnih zajednica u Hrvatskoj i svijetu te izazovi i ograničenja koncepta održivog razvoja.

  U okviru programa Konferencije svoje predavanje je pod nazivom „Strateško planiranje u funkciji održivog razvoja“ održao je i ravnatelj Zavoda, gosp. Adam Butigan.

  Konferencija je bila namijenjena predstavnicima organizacija civilnoga društva te drugim akterima u lokalnoj zajednici čije je djelovanje ili interes usmjeren prema postizanju održivog življenja i razvoja lokalnih zajednica.

  Konferencija se održala u okviru projekta „Nova pravila igr...


  Pročitajte više
 • Konferencija je okupila brojne Gradove i Općine te ostale koji aktivno sudjeluju u tehnološkom razvoju lokalne zajednice i traže rješenja za izazove s kojima se susreću.

  U suradnji s tehnološkim partnerom GDi d.o.o. iz Zagreba, Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije predstavio je Informacijski sustav prostornog uređenja s naglaskom na primjenjivost aplikacije Urbanistička identifikacija u radu djelatnika javnih službi.


  Pročitajte više