Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • 18. 5. 2022.

  NAJAVA 5. SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA

  Dana 23. svibnja 2022. godine održati će se 5. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“ u novom sazivu.

 • Kao i svake godine, organiziranjem Otvorenih vrata Zavoda želimo učenicima približiti prostorno planiranje. Nadamo se da ćemo ih uspjeti zainteresirati za prostorno planiranje i pomoći u odabiru daljnjeg smjera školovanja.

  Otvorena vrata Zavoda  i ove godine održavamo na virtualni način >>


  Proèitajte više
 • Kako bi se pridonijelo uravnoteženom razvoju Gorskog kotara, a temeljem prepoznatih značajki tipologije naselja, Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije pristupila je izradi studije Prostorni identiteti ruralnih naselja Gorskog kotara. Inicijativa za promišljanje o načinu sprečavanja negativnih utjecaja na vizualni identitet naselja Gorskog kotara pristigla je od Turističke zajednice Gorskog kotara.

  Iako prostor Gorskog kotara percipiramo kao cjelinu, raznolikost prostornog identiteta suburbanih i ruralnih naselja čini važan segment sveobuhvatnog identiteta područja. Na području Gorskog kotara postoje različiti tipovi naselja koji se razvijaju pod različitim utjecajima i na različiti način. Većina prostornih planova nema posebne uvjete građenja za različite tipove naselja ovisno o njihovoj tipologiji i prepoznatim vrijednostima, već se primjenjuju opće odredbe za gradnju u svim građevinskim područjima naselja.

  Cilj izrade Studije je pre...


  Proèitajte više
 • JU Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije je početkom 2017. godine omogućio jedinicama lokalne samouprave korištenje Informacijskog sustava prostornog uređenja Primorsko-goranske županije.

  Sustav se kontinuirano održava i ažurira novim podacima, a svake godine se nadograđuje novim rješenjima kojima se nastoji olakšati rad lokalnoj samoupravi i prostorno uređenje približiti javnosti. Sustav aktivno koristi više od 140 registriranih korisnika jedinica lokalne samouprave.

  O svim promjenama sustava redovito se informiraju jedinice lokalne samouprave , te su tijekom svibnja i lipnja 2022. godine predviđene prezentacije jedinicama lokalne samouprave koje su korisnici sustava.

  4. svibnja održana je prezentacija za prve dvije grupe  gradova i općina (8 JLS). 


  Proèitajte više