Novosti

sij vel ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • U petak, 30. lipnja 2023. svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća na Kampusu Sveučilišta u Rijeci obilježen je Dan Građevinskog fakulteta. U ime uprave Sveučilišta u Rijeci okupljene je pozdravila prorektorica za digitalizaciju i razvoj prof. dr. sc. Senka Maćešić. Svečanost je predvodio dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić, koji se okupljenima obratio prigodnim govorom.

  Na samoj svečanosti održana je predaja zahvalnica tvrtkama za značajan doprinos u radu Građevinskog fakulteta u Rijeci u 2022. godini., a među kojima je i Zavod za prostorno uređenje PGŽ.

  Dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić uručio je Zahvalnicu ravnatelju Zavoda, gospodinu Adamu Butiganu, zahvalivši se na aktivnostima koje je Zavod provodio kroz suradnju s Fakultetom.

   

 • Susret su otvorili  svojim pozdravnim govorom Adam Butigan, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ, Bojan Linardić, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Vojko Braut, zamjenik Župana Primorsko – goranske županije.

  Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije u suradnji s Euro ekspertiza j.d.o.o. iz Zagreba izradio je studiju pod nazivom Razvojni pokazatelji stanja u prostoru te je ista na jednodnevnom susretu i predstavljena. Studija je nastala kao rezultat potrebe za analizom postojećeg sustava izvještavanja o stanju u prostoru i sagledavanjem mogućnosti njegovog unaprjeđenja. U uvodnom dijelu studije objašnjeni su ciljevi i svrha izrade studije. U drugom dijelu studije prikazani su kako kvalitetni elementi Pravilnika o sadržaju i obveznim prostornim pokazateljima izvješća o stanju u prostoru  tako i njegovi nedostaci, a koji izrađivačima otežavaju prikupljanje, obr...


  Proèitajte više

  Foto galerija

 • 15. 6. 2023.

  NAJAVA 12. SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA

  Dana 19. lipnja 2023. godine održat će se 12. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“ elektroničkim putem.

 • Studijom su analizirana naselja Gorskog kotara u kojima je uočen najveći pritisak građenjem. Analizirano je što čini Gorski kotar prepoznatljivim (čimbenici identiteta), kakve se negativne promjene događaju u prostoru (transformacije) te su u Studiji dati primjeri kuća koje su prepoznate da svojim tipom, veličinom, omjerima, materijalima i oblikovnim elementima čine prepoznatljivu sliku Gorskog kotara i tvore njegov prostorni identitet.

  Rezultat opsežnih analiza su smjernice za planiranje naselja koje su definirane kao smjernice za očuvanje slike naselja i mogući daljnji razvoj naselja te smjernice za oblikovanje građevina i uređenje građevnih čestica.

  Studija je na završnoj prezentaciji, održanoj u kući Mance u Vrbovskom, uručena na korištenje načelnicima i gradonačelnicima svih devet goranskih JLS, a izrađene smjernice mogu biti podloga za izradu prostornih planova svih devet jedinica lokalnih samouprava Gorskog kotara.


  Proèitajte više

  Foto galerija