Novosti

 • U želji da prostorne planove približi javnosti, Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije razvila je mobilnu aplikaciju VidiPlan. Aplikacija je dostupna na dvije mobilne platforme (Google Android i Apple iOS), besplatna je za preuzimanje i namijenjena širokoj skupini korisnika.

  Aplikacija omogućava pregled prostornih planova na području Primorsko-goranske županije putem Vaše GPS lokacije, pomicanjem na karti ili upisivanjem željene adrese. U rezultatima identifikacije za odabranu lokaciju daju se osnovne...


  Pročitajte više
 • Forum je, povodom 150. obljetnice od početka izgradnje željezničke pruge Zagreb – Rijeka, organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka, Lučkom upravom Rijeka, HŽ Infrastrukturom, HŽ Cargom, HŽ Putničkim prijevozom, Hrvatskim društvom željezničkih inženjera i tvrtkom Manšped.

  U okviru Poslovnog foruma održan je i Okrugli stol na temu prostornih planova i željezničke povezanosti na kojem je sudjelovao Adam Butigan, ravnatelj JU Zavod za prostorno uređenje PGŽ s prezentacijom na temu Prostorne mogućnosti i održivi razvoj Luke Rijeka na otoku Krku. Sastavni dio prezentacije je animacija novog mosta Krk-kopno i 1. faze kontejnerskog terminala u Omišlju. Prilikom izrade animacije korišten je Pročitajte više

 • 3. 10. 2019.

  NAJAVA 10. SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA

  Dana 11. listopada 2019. godine s početkom u 10,00 sati održati će se 10. sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije“.